Серия за гъста коса

балсам за гъста коса

Благословени сте, ако имате гъста коса, това е нещо невероятно, но грижата за нея не е никак лесна. Намирането на най-добрия шампоан и балсам за гъста коса може да е трудна задача, но веднъж успеете ли – всичко се променя.

Очевидно ако имате много коса, то тя е по-трудна за стилизиране. Никой от нас не мрази ситните къдрици. Повечето хора биха се съгласили, че косата е доста по-лесна за оформяне, когато е гладка и без заплитания с помощта на правилния шампоан и балсам за гъста коса.

За тези, които имат гъста текстура на косата, използването на неефективен продукт може лесно да доведе до употребата на половин опаковка шампоан на едно миене.

Сулфатите са добър пример за силна съставка, която да избягвате. Тя може да повдигне кутикулите на косата и да я остави суха и непокорна.

Избирането на шампоан, който осигурява баланс между почистващи съставки и подхранващи такива е от изключителна важност.

Трябва Ви обилен шампоан, който изцяло да почисти косата без да премахва естествените масла от скалпа. Те са нужни за овлажняване, за да може косата Ви да е здрава и да изглежда страхотно.

Каква е разликата между неизгладената и гъстата коса?

Неизгладената и гъстата коса често се бъркат като едно и също нещо, само че, тези две неща носят различни характеристики на Вашата коса:

  • Гъстата коса се отнася до пълнотата и количеството на фоликулите върху скалпа
  • Неизгладената коса се отнася до обиколката на всеки индивидуален кичур

Балсам за гъста коса, който да работи по-добре 

Жените с големи коси изразходват балсама за гъста коса много по-бързо от шампоана. За всяка четвъртина капка шампоан, която използвате върху скалпа си, използвате пълна шепа балсам върху множеството си връхчета.

Не е от значение размерът на балсама, а съдържанието му. Избирането на балсам за гъста коса, който да е с висока концентрация означава че няма да Ви е нужно голямо количество продукт.

 Kérastase Chronologiste е балсам за гъста коса, който е толкова богат на съставки, че ще Ви е нужно съвсем малко количество.

Използвайте маска за гъста коса 

Nutritive Masquintense Cheveux Epais е маска, специално създадена за гъста, суха коса. Обогатена с екстракт от ирис и клюкозни протеини, тази формула изпълва фибрите на косъма от корена до върха. Омекотява и подхранва, за да остави кичурите меки и гладки с подобрен блясък. Така те са предпазени от повторно изсушаване.