Терапия за суха коса – как да я подхраним

терапия за суха коса

Интензивна грижа и терапия за суха коса

Терапия за суха коса с продуктите на Керастас: NUTRITIVE MAGISTRAL Крем без изплакване,  ELIXIR ULTIME Крем без изплакване и ELIXIR ULTIME Еликсир за коса – интензивна грижа и подхранване на сухите и крехки краища. Нанесете с пръсти по краищата по всяко време на деня. Включва съставки, които полират връхчетата и имат анти-наелектризиращ ефект, както и UV защита, която запазва хранителните вещества в косата.

Изберете правилният шампоан за грижа и терапия за суха коса

Изберете шампоани с богато съдържание, обогатени с подхранващи съставки като Kerastase Nutritive Bain Satin – възстановяващ и почистващ продукт за отслабена, суха коса. След използване косата е изпълнена с мекота и видим блясък.

Грижа и терапия за суха коса

Дълбоко-подхранващата терапия възпрепятства заплитането и възстанова сухата коса. При дехидратирана коса, третирайте я с дълбоко-подхранващата терапия поне веднъж седмично. За оптимално подхранване, оставете маската да действа за поне 5 минути. Опитайте Kérastase Masquintense Fins, специфично създаден за изглаждане, възстановяване и предпазване на тънка, силно изсушена и крехка коса.

Отмийте с хладка или студена вода

За предпочитане е хладка или студена пред гореща вода. Студената вода помага да се затворят космените кутикули и да се запечата подхранването като също дава на косата допълнителен блясък и гладкост.

Решете сухата коса само два пъти дневно

Не решете сухата коса повече от два пъти дневно: сутрин и преди лягане. Също се препоръчва да разресвате косата си само, когато е напълно изсъхнала. Ако косата е още влажна, използвайте широк гребен за нежно разплитане.

Оставете косата да изсъхне преди да стилизирате

Позволете на косата си да изсъхне преди да я стилизирате. Нанесете текстуриращ серум, създаден за грижа и терапия за суха коса като Kerastase Elixir Ultime. Нанесете преди или след изсушаване като последен щрих за перфектната прическа и за контрол на наелектризирането или пък за леки поправки по време на деня, допълнителен контрол, блясък и предпазване.

Хапвайте добре

Уверете се, че диетата Ви включва достатъчно витамини, минерали, соли и мастни киселини, за да запазите косата си хидратирана, мека и здрава. Плодовете, зеленчуците и ядките са добър източник на тези вещества.

Подстригвайте сухите краища на всеки 2 до 3 месеца.

За да запазите косата си мека и бляскава от корена до върха,  подстригвайте връхчетата си на всеки 2 до 3 месеца при професионален фризьор.