Как да се справим със сухите и разделени краища на косата

разделени краища на косата

Единственият доказан метод за лечение на разделени краища на косата е да ги отстраните, но има няколко неща, които можете да направите, за да подобрите вида им и да предотвратите появата на повече разцепвания.

Използвайте едър гребен

След като нанесете балсама върху косата си, бавно се разрешете с едрия гребен, докато всички заплитания се изгладят. Това предотвратява накъсването и начупването, които можете да предизвикате, когато опитате да я разрешете изсушена.

Умният избор на уреди за стилизиране

Евтините уреди за коса са склонни опасно да я прегреят и с течение на времето изгарянето завършва с разделяне на краищата. Използвайте най-висок клас уреди или инвестирайте в професионална сешоар.

Вземайте фолиева киселина и биотин, за да избегнете разделени краища на косата

Хранителните вещества буквално изграждат протеините, които съставят вашите косъмчета. Две съставки от витамин В – фолиева киселина и биотин – са показали, че допълват здравето на косата, дължината и дебелината.

Фолиевата киселина помага за производството на червени кръвни клетки, което улеснява растежа на косата. Храните, богати на фолиева киселина, включват зелени листни зеленчуци, портокали, соя и пшеница. Биотинът укрепва косата и ноктите чрез метаболизма на мазнините, въглехидратите и протеините. Кафевия ориз, леща, грах, слънчоглед, орехи и соя са богати на биотин.

Използвайте балсам Leave-In (който не се изплаква)

Балсама с изплакване, почти няма да помогне за да се отстрани проблема с разделянене на краищата, но балсама, който не се изплаква и се оставя до следващото измиване ще добави допълнителна защита, която остава върху нишките.

Изсушавайте косата си със сешоар по правилния начин

Винаги използвайте дюза / накрайник към сешоара, за да контролирате и насочвате потока на въздуха, като изсушавайте косата в посока надолу и разпределяте на сексии докато изсушете напълно с кръгла четка. По този начин времето с интензивна топлина директно върху косата е много по-малко.

Ограничавайте третирането на косата

Въздържайте се от смяна на цвят на косата, кичури, изправяне и оформяне – всичко това причинява травми, които могат да доведат до изтощаване и разделени краища, Опитайте се докато възстановявате косата си да се концетрирате само върху основната й грижа и се въздържайте от измиването й най-малко 48 часа след това третирането.

Редовно подстригвайте косата си

Въпреки, че подстригването е единственият начин да се отървете от сухите и разделени краища на косата, редовното скъсяване е най-добрата ви защита срещу тях. Колкото по-дълго се колебаете и чакате да отрежете краищата на косата си, толкова по-голям е шансът да се разцепват все повече.

Изберете Вашият продукт за изтощена коса тук

Share this Post!

About the Author : Tino

0 Коментари