Бръснарница София – Съвети и грижа за мъжката брада

бръснарница София

Оставете брадата си да расте

Изберете подходящото време да пуснете брадата си.

Съвет от бръснарница София – Ако сега започвате да пускате брада, най-добре направете това около Коледа или когато е вашата отпуска. Не опитвайте да започнете процеса, когато Ви предстоят важни срещи. Ако нямате опит – ще се радваме да отговорим на въпросите Ви в нашия барбершоп.

Задайте си ясна и крайна цел по която да работите.

Намерете снимка на брадата която харесвате онлайн и я запазете.

Разпределете времето и процеса за посещенията Ви в нашия барбершоп – бръснарница София.

След една до две седмици, в зависимост от това колко бързо расте брадата Ви, посетете бръснаря си за да я изглади с машинката и да обсъдите как точно искате да изглежда брадата Ви – форма и дължина.

Поддържайте брадата си чиста и кожата хидратирана.

Бъдете сигурни, че кожата Ви е чиста и хидратирана, в противен случай може да се образува пърхот по брадата Ви, тъй като кожата ви може изсъхне, да започнe да се бели и да се образуват люспички, почиствайте брадата си веднъж или два пъти седмично.

“Укротете звяра” – контролирайте растежа на брадата си.

Опознайте как работи машинката Ви за подстригване и степените.

Това ще помогне, за предотвратяване на обърване и да знаете как точно поддържате брадата си, кой номер използвате, когато отидете при бръснаря си.

Оттървете се от нежеланите къдрици, като разресвате, изсушавате или използвате вакса.

Ако имате упорити къдрици, използвайте афро гребен, след душ изсушете с кърпа и нанесете масло за брада, просто я разрешете и я оформете в желаната от Вас форма и я оставете да изсъхне сама. Ако нанесете малко вакса на брадата си, това доста помага за да постигнете желаната форма и вид. Но не отрязвайте краищата, които не можете да оформите в момента, защото брадата Ви ще стане неравномерна.

Дръжте стърчащите косми под контрол.

Ако имате няколко по-дълги косъма, които стърчат, тогава рарешете брадата си в обратна посока и леко отрежете с малка ножичка само стърчащия по-дълъг косъм.

Използвайте олио за брада или балм които са с натурални съставки и можете да закупите в нашия барбершоп – бръснарница София.

Повечето от тях са направени от основно масло и малки количества от други масла, обикновено семена или зърна, като ленено семе или рапица, и др. подобни “избягвайте продуктите, които съдържат силикон”.

Стилизирайте правилно

Използвайте техниката ‘the smiley face’

Бръсненето под права линия под брадичката всъщност ще направи крива, когато върнете брадичката си в естествена позиция. За да избегнете това “направете усмихнато лице” – започнете по-високо и следвайте линията и кривата на челюстта.

Носете брадата си разресана

Използвайте нормални гребени или четки.

Не опитвайте да прикриете побелелите косми.

Това Ви отличава и ви прави да изглеждате по-изискани.

Продуктите за грижа за брада можете да закупите в нашия барбершоп – бръснарница София – в салоните на TINO Hair.

Share this Post!

About the Author : Tino

0 Коментари