Грижа за дълга коса – стилист в София

грижа за дълга коса

Грижа за дълга коса – дългата коса може да бъде изключително функционална за много видове прически и стилове. Първо се уверете, че поддържате вашата коса е в отлично състояние, като редовно я подстригвате и третирате с подходящата козметика в Tino Hair.

В нашият салон също предлагаме прически за специални случаи, абитуриентски балове и сватби.

Защо е по-трудно да поддържам косата си здрава, колкото по-дълга я пускам?

Ключът е да запазите косата здрава и хидратирана с превантивна и постоянна грижа за дълга коса в салона и у дома, за да се намали необходимостта от по-късото подстригване.

Няма смисъл да имате дълга коса, освен ако тя не е здрава и красива. Здравите и цели краища създават естествено движение в косата, което я прави по-плътна и често по-блестяща.

Грижа за дълга коса и изисква ли тя специална обработка?

Да, определено дългата коса се нуждае от много грижи, за да изглежда здрава, плътна и красива.

Трябва внимателно да избягване и обработката на косата с бои и химикали и да я предпазвате от прекалена употреба на топлинни уреди. Важно е да правите редовно подхранване и винаги да използвате правилния шампоан и балсам за вашата дълга коса. В салони Tino Hair работим и предлагаме качествена козметика за коса от висок клас Kérastase.

Трябва ли косата ми да бъде гъста и плътна, за да я пусна дълга?

Ако косата ви е в добро състояние и можете да я поддържате, всеки тип коса може да се носи дълга. Някои коси може да се нуждаят от допълнително третиране с подходящите продукти – например за къдрава или тънка коса, за да изглежда тя добре ежедневно. Гъстата и непокорна коса може да се нуждая от повече поддръжка и подхранване.

Как да определя каква дължина е най-подходяща за мен?

Всеки може да носи косата си дълга, но е важно да се уверите, че стилът на прическата ви съответства на вашият тип и форма на лице.

Понякога изтъняването и етажирането могат да добавят на лицето по-ласкав и по-подходящ вид.

Разделянето и цъфтенето на краищата по-често при дълги коси ли се проявяват и как да ги предотвратим?

Грижа за дълга коса – Да, те са присъщи за дългата коса, тъй като е естествено по-суха и по-дехидратирана в краищата. Следователно тя е по-предразположена към разделяне или накъсване на краищата.

Косата в краищата, разбира се, е най-старата, за това е по-суха и повредена. Един от начините за грижа за дълга коса и за подсилване на краищата е да се използват маски и балсами. Да добавяте и поддържате влажността и здравината на краищата. Също така, се уверете, че се не прекалявате с употребата на топлинни уреди, които най-често допринасят за изсушаването и изтощаването на косата.

Share this Post!

About the Author : Tino

0 Коментари