Балеаж или Омбре

Балеаж или Омбре

Дали да изберем Балеаж или Омбре – специалистите на Тino Hair Salons биха ви помогнали да направите съответстващия за вашата коса и визия избор.

Какво означава Балеаж/Balayage

Балеаж е френска дума, която означава “да почистим” или “да порисуваме”. Техниката дава възможност за цвета на косата да изглежда естествено, като целувана от слънцето. Косата изглежда подобна на тази, която природата ни дава като деца.

Как можете да разберете дали вашият Балеаж е направен правилно?

Детайлите на Балеаж трябва да бъдат много близки един до друг. Цвета в корените да започва плавно, като води до по-дълбок акцент в краищата на косата.Балеаж трябва да се прилага на повърхността на секцията и да не бъде наситен през секцията докато не стигне до краищата. В противен случай бихте имали цветна ивица, която изобщо не е с мек цвят.

Основата тънкост при Балеаж е как се прилага цветът. С Балеаж не е задължително да бъдат засегнати всички краища и преходът между тъмно и светло е много по-дълъг и по-естествен.

Какво е Омбре/Ombre?

Ombre е техника в боядисването на косата, при която всички краища трябва да бъдат засегнати. Също така преходът от по-дълбоките корени до светлите краища трябва да бъде доста къс. Определението за Ombre е френската дума за “цвят, който е засенчен или преминаващ в тон”.

Балеаж или Омбре – Каква е разликата?

Омбре е когато светлината се поставя хоризонтално с пълна наситеност на участъка и след това се смесва нагоре, за да се разсее линията. Докато Балеаж заема по-малко секциониране, където цветът е бъде нанесен върху повърхността на косата. Омбре е по-скоро хоризонтално разположение и Балеаж  е по-вертикален.

Накратко, Омбре /Ombre е по-скоро стил, а Балеаж/Balayage е техника.

Балеаж или Омбре – Какво ги прави подобни?

И двата резултата водят до доста по-рядка нужда от поддръжка. Именно защото разположението на цветовете не е стриктно, а се нанася постепенно (за Омбре) или по-широко (за Балеаж).

Кичурите направени с техниката с фолио, например, изискват по-редовни посещения в салона. Получаването на реалния резултат и постигането му, може да струва по-скъпо като услуга за Омбре и Балеаж.

Правилен ли е Балеаж за косата ви?

Творческите възможности са безкрайни с Балеаж – просто трябва да решите колко голяма промяна искате и колко смело можте да продължите.

Балеаж/Balayage е по-нежната промяна в света на боядисването, и е добре да започнете с него, ако никога не сте имали боядисана коса.

Също така е добра идея да разгледате начина, по който обикновено оформяте косата си, това би било определящо дали избирате Балеаж или Омбре.

Екипът на Tino Hair ви гарантира, че ще ви помогне да вземате решение, което е подходящо за вас и вашият начин на живот.

Share this Post!

About the Author : Tino

0 Коментари