Калифорнийски кичури София

Калифорнийски кичури

Калифорнийски кичури – модерния тренд при кичурите! Техниката е различна от класическите кичури – елементите на кичурите се правят без да се използва фолио и изтъняване на косата.

Ефектът на калифорнийските кичури се постига благодарение на неконтрастната смес от тонове. Това позволява да се получи цвета на косата, който е: пълен по обем, променлив и наистина невероятен.

Калифорнийски кичури – техника и история?

През седемдесетте години фризьорите от Южна Калифорния откриха как да пресъздадат този стил за естествена светлина на косата – като целуната от слънцето.

Те започнаха техниката с триенето на по-дебел слой боя по върховете на косата. Следва нанасянето на по-малко количеството, като се изкачва нагоре до корените. Като се създава постепенно избелващ ефект от по-тъмните естествени нюанси на корените до по-светлите тонове на краищата.

Всеки обича изрусените ивици коса, които започват да блестят след като сте прекарали известно време на слънце.

Сега можете да получите тези прекрасни акценти по всяко време на годината, без това да се отразява на изсушаването на косата и кожата.

Ако искате да имате ефекта, че току що сте се върнали от ваканция на плажа, не се колебайте и посетете салоните на Tino Hair.

Блондинка или брюнетка

Тази техника във фризьорството, въпреки това, което някои от вас може да мислят, е също толкова подходяща за брюнетките, колкото и за блондинките.

На блондинките се използват нюанси на лешник и охра, а на краищата на тъмнокафявата коса се нанася цвят на карамел, мед и бренди.

Стил в салона за красота

Не опитвайте този процес у дома. Това е техника за опитни експерти. Оставете нашите професионалисти в Tino Hair, които имат дългогодишен опит с да се погрижат за вашата красота.

Акцентите на кичурите трябва да се прилагат вертикално, за разлика от традиционната хоризонтална техника.

Препоръчваме ви да използвате само финни цветови разлики между корените и краищата. Драстичният контраст може да създаде впечатлението, че косата ви е в лошо състояние и корените ви трябва да бъдат с корегиран цвят.

Когато калифорнийски кичури се нанасят върху необработена и неоцветена коса, те ще траят около шест месеца.

Share this Post!

About the Author : Tino

0 Коментари