Шампоани Redken и грижа за косата

шампоани redken

Шампоанът е най-важният продукт за грижа за косата и е основна стъпка за здрава коса.  Всички продукти за коса от марката, включително и шампоани Redken са високо качествени, щадят и подхранват косата.

Redken предлага избор от доста видове шампоани, така че, със сигурност можете да намерите този, който е най-подходящ за вашия тип коса. Например, без сулфати шампоан за боядисана коса, овлажняващ шампоан за суха коса или специален шампоан за увредена коса или къдрава коса.

Шампоанът също е много важен за различните ефекти, които са ви нужни като обем, блясък или контрол на къдриците.

Колко често трябва да миете косата си с шампоани Redken

Всяка коса е различна и в зависимост от начина ви на живот, всеки един от нас решава колко често трябва да миете косата си.

Твърде честото миене ще изсуши нишките на косъма, докато прекалено рядкото може да доведе до натрупване на продукт на корените.

Шампоани Redken не боядисана или не третирана коса

По-рядко е по-добре за небоядисана или не третирана коса. През ден би трябвало да е достатъчно.

Шампоани Redken за боядисана или третирана коса

Ако косата ви е прекалено изсветлена, трябва по-рядко да миете я, за да дадате възможност на натуралните масла, които образува косата ви да я предпазят от изсушаване и увреждане.

Изсветлената коса обикновено е по-суха, така че трябва да запазите тези естествени масла за подхранване на косата. Ако тези масла бъдат отстранени, косата ви ще се увреди.

Ако миете косата по-рядко, то трябва да я решете всеки ден. Четкането на косата помага за разпространението на маслата от скалпа до останалите части на косата. Това ще ви помогне да запазите косата си хидратирана от корените до върха.

Ако забележите, че косата ви се омазнява, тогава в деня в който не използвате нормален шампоан, използвайте сух или почистващ балсам.

Сухият шампоан е чудесен за попиване на излишните масла по скалпа и освежаване на прическите.

Почистващия балсам Co-washes  е чудесен вариант за почистване на боядисана коса, тъй като те не съдържат пяна, може да изсуши косата. Те съдържат подхранващи свойства, и косата ви остава хидратирана.

Винаги избирайте шампоан който е безопасен и запазва цвета на косата ви, за да я предпазите от избледняване.

Не мийте косата си с гореща вода

Измиването в много топла вода може да предизвика доста голямо избледняване на цвета на косата, прекомерна сухота и да я увреди.

Получава се така, защото горещата вода може да позволи на молекулите на цвета да излязат от косъма.

Все още не сте сигурни колко често трябва да миете косата си кой точно шампоан да използвате? Защо не разговаряте със стилистите в салоните на Tino Hair, за да получите диагностика на косата, необходимата консултация и точните съвети.

Share this Post!

About the Author : Tino

0 Коментари